Aanzicht van het landgoed

Wat is er in de omgeving te doen?

Er zijn volop mogelijkheden om iets in de omgeving te ondernemen. Er is echt voor ieder wat wils en teveel om hier op te noemen. Hieronder vindt u een aantal van die leuke dingen, interessante plekjes etc. De rest kunt u ontdekken door op één van de "links" aan de rechterkant van deze bladzijde te klikken.

Strand
Rockanje heeft een schoon (Blauwe Vlag) en gezellig, zuidelijk gelegen strand. In de zomer is het strand gezellig vol (geen handdoekje, handdoekje) en er zijn 5 strandpavilioens gevestigd, waar u in de meeste maanden van het jaar kunt genieten, binnen of op het terras, van een wijntje, biertje en hapje. Het strand van Rockanje loopt tot Oostvoorne en is ca. 10 km lang.

Sinds 2013 heeft Voorne-Putten er nog eens 7 km strand bijgekregen ten gevolge van de aanleg van Maasvlakte II. Hiervan is een gedeelte bestemd als activiteitenstrand. Hier is plaats voor bijvoorbeeld kitesurfers, vliegeraars en zeevissers.

Surfen en Kitesurfen
Hiervoor zijn meerdere stranden toegewezen, zoals de Maasvlakte, het voormalige autostrand en bij Ouddorp op Goeree-Overflakkee.

Duiken
Het Oostvoornse Meer ligt op 5 km afstand en is o.a. zeer populair bij duikers. Het meer heeft een maximum diepte van ruim 40 meter en vanwege de harde zandbodem is er over het algemeen zeer goed zicht. Je kunt er eventueel ook je duikbrevet halen. Surf voor meer info naar www.divecenteroostvoorne.nl.

Vissen
U kunt naar hartelust uw hengel uitgooien bij ons in de mooie kreek in het natuurterrein. Waar u ook wilt vissen, u heeft overal een visvergunning nodig.

Wandelen en fietsen
Ons landgoed is centraal gelegen op Voorne. Vanuit uw vakantieadres pakt u zo de fiets naar b.v. historische vestingplaatsen als Brielle en Hellevoetsluis. Omliggende natuurgebieden zijn het Quakjeswater, het Breede Water, de polders van Merrevliet en Voornes Duin met het Oostvoornse Meer zijn erg fraai. Ook bekend zijn de ‘tuinen’ van Rockanje en De Blommenhof. U kunt natuurlijk ook zomaar een fiets- of wandeltochtje te maken over het mooie eiland. Bij de links staan leuke suggesties.

Musea
Er zijn diverse interessante musea te bezoeken in de regio. Op loopafstand van ons plekje staat bijvoorbeeld het kleinste museum van Voorne-Putten "In den Halven Maen", echt een bezoekje waard! En Hellevoetsluis heeft het Nationaal Brandweermuseum. De link naar de musea staat ook aangegeven.

Evenementen
Zie ook de link naar de site met de evenementenkalender.